Sådan passer du godt på kroppen i løbet af arbejdsdagen - 4 gode råd

Det er vigtigt, at man har et arbejdsliv, som man kan holde til. Det gælder for os alle sammen. Det gælder således også, hvis man har et fysisk krævende job, eller hvis man i stedet er kontoransat. Uanset hvad der måtte være tilfældet for dig, så skal du have en hverdag, som du kan holde til.

Det er en kombination af flere ting. Der skal være nogle ressourcer til stede på arbejdspladsen i form af noget udstyr, der gør, at du kan have så gode arbejdsforhold som overhovedet muligt. Udover det, som virksomheden kan sørge for på arbejdspladsen, så er der også en række ting og ændringer, du kan lave i din hverdag, som gør, at du får bedre arbejdsforhold.

Det vil gøre, at du kommer til at føle, at du er mere frisk, og din krop er mere veloplagt. Det er selvfølgelig noget, der kan have gavn på jobbet, men det vil i høj grad også påvirke dit humør, når du har fri. Det er derfor vigtigt, at man gør, hvad man kan, for at få så gode arbejdsforhold og arbejdsstillinger som overhovedet muligt.

1. En god kontorstol kan gøre underværker

Noget af det, man kan overveje, hvis man ikke er tilfreds med ens positur på arbejdet, er at købe en god kontorstol. Det er virkelig noget af det, der kan gøre en stor forskel. Man skal sidde ned i mange timer hver dag, hvis man er kontoransat, og det er der rigtig mange mennesker, der er. Derfor er det også helt afgørende, at man kommer til at sidde godt. Her kommer den gode kontorstol ind i billedet.

Man kommer nemlig ikke uden om, at det er noget af det, der kan have størst gavnlig effekt. Måske har I en firmaaftale, hvor I køber kontorstole til hele kontoret, og på den måde kan I måske få nogle gode priser. Er man selvstændig, eller skal man på anden vis selv betale for ens kontorstol, så er det altså et godt sted at lade være med at gå på kompromis. Det er nemlig noget, der bare skal være i orden.

Overvej en ergonomisk kontorstol

Der er forskellige overvejelser, man bør gøre sig, når man skal ud at finde en ny kontorstol. Noget af det, man bør overveje, er, om det ikke kunne være en god idé at købe en ergonomisk kontorstol. Hvis man gør det, så er man i hvert fald sikker på, at kontorstolen er god for ens ryg og nakke. Det kan derfor være en god idé at holde øje med hvilke ergonomiske kontorstole, man har mulighed for at købe.

På iStol.dk kan du se et stort udvalg af ergonomiske kontorstole. Der er mange forskellige modeller, så det kræver også, at man lige bruger lidt tid på at se hvilke muligheder, der er. Der er fra tid til anden tilbud på ergonomiske kontorstole, så det vil være værd at have et vågent øje på. Der kan nemlig være gode penge at spare, hvis man er på udkig efter tilbud.

2. Hold kroppen i gang med en træningsmåtte

Noget af det, du også bør overveje, er at skaffe en træningsmåtte til kontoret. Det er måske ikke umiddelbart noget, du forbinder med et kontor. Når det så er sagt, så er det faktisk helt oplagt at have en træningsmåtte på kontoret. Det er nemlig vigtigt, at man ikke sidder ned hele arbejdsdagen. Så man kan nemlig godt få problemer med ondt i ryggen og stivhed i nakken. Det er symptomer, som mange kontoransatte oplever, og det skal man derfor forsøge at undgå.

En god måde at forsøge at undgå det på, er ved at bruge tid på træningsmåtten. Med helt simple øvelser kan man lave udstrækning og få noget bevægelighed i kroppen. Det behøver ikke at være komplicerede øvelser, da det ofte bare handler om at komme ned at ligge eller få lavet nogle stræk. Det kan gøre en verden til forskel, og det er noget man kan gøre flere gange i løbet af arbejdsdagen.

3. Tag dine korte pauser

Selvom der kan være travlt på kontoret, så er det alligevel værd at forsøge at få taget nogle korte pauser hist og her. Det er også noget, der både er godt for hovedet og for kroppen. Hvis man bare lige kan holde 5 minutters pause engang i mellem i løbet af arbejdsdagen, så er det altså noget, der kan gøre meget for en. Så kan man lige komme op at gå lidt og få strakt ryggen ud. Det kan være, man bare lige går ned til kaffeautomaten eller ud for at trække 2 minutters frisk luft.

I en presset hverdag kan det tilmed være med til at virke afstressende. Der er altså flere fordele ved, at man får taget nogle pauser i løbet af ens hverdag. Det er bare vigtigt, at man rejser sig og får gået lidt eller strakt ud, når man tager de korte pauser, så man ikke bare bliver siddende på ens kontorplads. Selvfølgelig vil det også i den forbindelse give mening at lave lidt udstrækning eller træning på træningsmåtten. Det er også noget, der kan give rigtig god mening i denne forbindelse.

4. Lav forebyggende træning

Man kan som oftest forebygge rigtig meget. Det gælder også, når det kommer til ryg- og nakkesmerter, som mange kontoransatte oplever. Her vil det være rigtig godt givet ud at lave øvelser og træning, inden man oplever dette. Det kan man som sagt gøre på en træningsmåtte. Noget andet, der i den forbindelse vil være oplagt, er at træne i et fitnesscenter. Hvis du arbejder hos en stor virksomhed, så kan det være, der er et fitnesscenter på arbejdspladsen.

Hvis ikke det er tilfældet, så kan du også vælge at træne i dit lokale fitnesscenter. Uanset hvad der måtte gøre sig gældende i dit tilfælde, så kan det være godt at styrketræne. Ved at have en stærk ryg, så kan man nemlig forebygge rigtig mange af de problemer, folk oplever ved at sidde meget ned hver dag. Det er derfor værd at gøre en indsats i fitnesscentret eller på træningsmåtten. Det skal du måske overveje, om det er noget, du skal til at gøre.

Menu
Top